Duidelijke afspraken en regels

Als ondernemer in het MKB snap je als geen ander dat het managen van personeelszaken een moeilijke taak kan zijn. De regelgeving is erg gecompliceerd en het is een kunst om je werknemers productief te houden terwijl je ook nog eens door allerlei juridische hoepels moet springen. Gelukkig is er een handige oplossing voor ondernemers: De Mobiele PersoneelsChef, oftewel De MPC.

Stel je eens even voor: een van je werknemers besluit om de nieuwe auto van de zaak eens flink uit te testen op een echt circuit. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en plotseling heb je te maken met een hele vervelende situatie die je liever had willen vermijden.

Duidelijke afspraken en regels

Dit scenario, hoe onwaarschijnlijk het ook mag lijken heeft daadwerkelijk plaatsgevonden. Dit illustreert het belang van duidelijke regels en controle op de werkvloer. In dit geval wist de werknemer waarschijnlijk niet af van het bestaan van bepaalde regels. Hieruit blijkt het belang van schriftelijke overeenkomsten, zoals een autoreglement en een gebruikersovereenkomst, waarin duidelijk wordt gemaakt wat wel en niet is toegestaan met betrekking tot bedrijfseigendommen. Op deze wijze is het mogelijk om dit soort ongelukken te voorkomen.

Maar met alleen het vastleggen van de regels zijn we er nog niet. Als werkgever draag je ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je werknemers op de hoogte zijn van deze regels en zich er ook daadwerkelijk aan houden. Het is handig als er een systeem van controle en toezicht komt om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

In het geval van de nieuwe auto van de zaak en het ongeluk op het circuit, kan het ontbreken van controle leiden tot ernstige gevolgen. De verzekering kan ervoor kiezen om niet uit te keren, omdat het lijkt alsof je geen controle hebt over je werknemers. Dit kan leiden tot hogere premies en zelfs tot het verlies van dekking in de toekomst.

Expert op het gebied van personeelszaken

Bij dit soort problemen kan De MPC jouw bedrijf helpen. Als ervaren expert op het gebied van personeelszaken begrijpt De MPC de problemen en uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben. De Mobiele PersoneelsChef helpt niet alleen bij het opstellen van duidelijke regels en procedures, maar biedt ook ondersteuning bij het handhaven en implementeren ervan.

Met De MPC kun je erop vertrouwen dat je personeelszaken in goede handen zijn. De MPC zorgt voor een juiste aanpak, waarbij alle procedures en regels duidelijk worden gecommuniceerd naar alle werknemers. Hierdoor wordt niet alleen de veiligheid op de werkvloer vergroot, maar ook het vertrouwen tussen werkgever en werknemer versterkt.

Investeren in controle en veiligheid op de werkvloer is vitaal voor elke ondernemer. Met De Mobiele PersoneelsChef kun je ervoor zorgen dat je bedrijf voldoet aan alle regelgeving en dat je werknemers veilig en verantwoordelijk handelen. Zo kun je met een gerust hart focussen op het laten groeien van je onderneming.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten hoe je tot duidelijke afspraken en regels kan komen? Neem gerust eens contact op met De MPC. Of plan eenvoudig een meeting in!

Ook interessant

Ziekteverzuim terugdringen

HR ondersteuning

Wat is juridisch advies arbeidsrecht?

Hoe kan een re-integratiebureau mij helpen?