De Mobiele personeelschef

Heldere afspraken duidelijk vastgelegd

Zorg als werkgever altijd voor een sterke en duidelijke juridische basis als stevig fundament

Heldere afspraken

duidelijk vastgelegd

Zorg als werkgever altijd voor een sterke en duidelijke juridische basis als stevig fundament

Legal compliance

Vergroot de mogelijkheid juridisch beter ingedekt te zijn.

framework

Heldere afspraken duidelijk vastgelegd geeft een kader voor rust en voorkomt gedoe.

Increase profit

Maak hiermee het fundament van jouw organisatie nóg steviger.

legal protection

Vergroot het overzicht over de complete juridische basis.

Heldere afspraken duidelijk vastgelegd?

Staan alle afspraken zwart-op-wit? Onze overheid legt steeds meer verantwoordelijkheden op de schouders van de ondernemer. Zorg dan dat jij ook weet wat dit voor consequenties kan hebben. In Nederland raken zaken helaas steeds meer verjuridiseerd.

Werknemers zijn tegenwoordig beter op de hoogte van hun rechten en zo worden ook steeds meer MKB-ondernemers geconfronteerd met nare gevolgen als iets niet zwart-op-wit is vastgelegd met het personeel. Vroeger gold de term “een man en man, een woord een woord”, maar daar komt men tegenwoordig niet meer mee weg als afspraken niet duidelijk vastliggen. Dit kan enorm veel geld kosten en dat is onnodig.

heldere afspraken duidelijk vastgelegd

Wat betekent dat precies voor jou?

De MPC helpt met het neerzetten van een stevige schriftelijke basis met heldere afspraken zwart-op-wit. Wat krijg je ervoor?

  • Optuigen en/of verder perfectioneren van een juridisch geldige arbeidsovereenkomst, zoals vaste of tijdelijke contracten;
  • Het duidelijker neerzetten van alle regels hoe men om dient te gaan met jouw eigendommen; denk aan bv. bedrijfsauto, laptop, telefoon, kleding, gereedschappen, materialen, etc.

Met dit kader sta je juridisch steviger en hoeven er geen discussies te ontstaan. Doe net als Dynamic Telecom & IT alsook De BeleefTV; ook zij weten wat de voordelen zijn met De MPC te werken!

heldere afspraken

Klanten aan het woord

Belangrijk om te weten:

 

Kan ik ook zomaar tussentijds arbeidsovereenkomsten veranderen?

Het simpele antwoord is hierop: Nee. Het is niet mogelijk de medewerkers zomaar te confronteren met eenzijdig aangepaste voorwaarden of afspraken, welke zij gedwongen worden te tekenen. Er bestaan twee oplossingen als je de boel wil aanpassen:

  • Een nieuwe arbeidsovereenkomst geldt alleen voor de nieuwe, toekomstige medewerkers.
  • Jij verkrijgt mogelijk goedkeuring van iedere werknemer hen toch voor een nieuwe overeenkomst te laten tekenen, indien zij verbeterde arbeidsvoorwaarden voorgeschoteld krijgen.

Moet ik per sé een ander contract dan?

Je bent tot niets verplicht; je krijgt de mogelijkheid aangeboden met het idee de behoefte in te vullen dat heldere afspraken duidelijk vastgelegd betekent, dat je een frisse start kan maken en de boel voor iedereen in de loop der tijd een stuk duidelijker te krijgen. Uiteindelijk geeft het een goede steun in de rug en zorgt dat voor meer duidelijkheid en dus meer rust in de tent.

Zorg voor heldere communicatie bij veranderingen

Heldere afspraken duidelijk uitgelegd betekent dit: Wanneer je de intentie hebt de koe bij de horens te vatten en zaken juridisch beter te willen organiseren, communiceer dan 100% helder over jouw drijfveren, het hoe en waarom d.m.v. een toolbox-meeting of tijdens de vrijdagmiddagborrel. De MPC kan jou helpen argumenten te formuleren, wanneer je dan vragen krijgt.

Inventariseer voorafgaand al de bedrijfseigendommen

Wat betekent dat in de toekomst: Heldere afspraken duidelijk vastgelegd? Het houdt in dat wanneer je aan de slag gaat met allerlei reglementen, je voor een duidelijke inventarisatie van alle eigendommen dient te zorgen. Hoe luiden de afspraken nu? En in hoeverre is wat vastgelegd? Waar staat wat en bij wie? Zeker als je spullen in het veld bij opdrachtgevers staan. Gelijke monniken, gelijke kappen geldt, maar dan mag niemand de dans ontglippen, doordat een beheerder zogenaamd niet wist dat jouw laptop bij de klant op de zaak, niet bij de inventaris hoorde.

Van De MPC kan je altijd op aan!

Vertrouwen wekken, heldere communicatie, doortastend optreden en doorpakken. Jouw eigen personeelschef is altijd betrokken!

Je wordt ook ondersteund met:

 

Personeelshandboek

Een overzichtelijk personeels-handboek

Krijg je prangende vragen of ontstaat discussie omdat regels alleen mondeling zijn afgesproken? De MPC organiseert duidelijkheid en overzicht!

chat

Hulp bij functioneren en beoordelen

Geen structurele gesprekken? Zit de sleet erin of zijn het alleen maar jaarlijkse salarispraatjes geworden? Zet De MPC in en zorg zo voor meer winst en structuur!

people

Uitbesteding personeelszaken

Schakel De MPC in om jouw personeelsmanagement strakker geregeld te hebben en je kan je eindelijk weer focussen op jouw eigen kerntaken.