De Mobiele personeelschef

Leg jouw regels, normen en waarden vast

Verkrijg meer duidelijkheid met een eigen personeelshandboek

Leg jouw regels,

normen en waarden vast

Verkrijg meer duidelijkheid met een eigen personeelshandboek

rules

Hiermee verkrijg je verduidelijking van jouw spelregels.

grip

Vergroting van de grip op het handelen van medewerkers.

Prevention

Voorkomen van vragen en discussies.

Legal compliance

Door toegenomen vastlegging dek je je beter in.

Waarom heb je zo'n handboek nodig?

Hierin staan alle regels, normen en waarden van jouw organisatie staan beschreven. Het is een verlengstuk van de arbeidsovereenkomst (en cao). Met zo’n handboek erbij zijn alle voorwaarden duidelijk en iedereen weet direct waar hij/zij aan toe is, als men voor je komt werken.

Een personeelshandboek geldt als handleiding de organisatie beter te leren kennen wanneer mensen bij het bedrijf in dienst treden. Het is een op maat gemaakt document, want geen organisatie is hetzelfde!

ELM Bouwmachines besteedt personeelszaken uit aan De MPC!

Verschaf helderheid en voorkom discussies

Een personeelshandboek dicht op schriftelijke wijze de gaten bij regels die alleen mondeling zijn toegelicht. Daarbij bied je de kans meer over de organisatie te vertellen. Tevens vergroot je de grip om op ordentelijke wijze de business te kunnen runnen met de mensen om jou heen, wanneer verduidelijking wordt gegeven op allerlei gebieden. Denk bv. aan:

  • Hoe is de structuur van de organisatie; hoe luiden de missie en visie?
  • Op welke manier zijn de werktijden en overwerk geregeld?
  • Hoe luidt het ziekteprotocol?
  • Welke huisregels zijn er wat betreft bedrijfskleding, jouw eigendommen, etc.?
  • Hoe gaan we om met veiligheid op het werk?

Doe net als Installatiebedrijf P.M. van der Ende en laat je ook helpen met zo’n handboek!

Het personeelshandboek

Klanten aan het woord

Belangrijk om te weten:

 

Wat is de status van een personeelshandboek:

Een arbeidsovereenkomst is een officieel juridisch document; daar kunnen niet zomaar dingen in gewijzigd worden. Een personeelshandboek heeft een andere status en geldt iets meer als een dynamisch document. Voortschrijdende inzichten kunnen makkelijker verwerkt worden en wanneer bepaalde wet- en regelgeving wordt aangescherpt, vinden deze eenvoudiger hun weg via aanpassingen in dit document. Altijd in overleg met de OR, een personeelsvertegenwoordiging of collectief besloten. Arbeidsovereenkomst én personeelshandboek kunnen heel goed één geheel gaan uitmaken.

Wat is de aanpak:

Door middel van een of meerdere gesprekken worden al jouw regels geïnventariseerd. Werk je met VCA, VA of andere vormen van veiligheid-/kwaliteitsbeheersing, dan worden deze onderdelen in het handboek meegenomen en op slimme wijze verwerkt. Indien noodzakelijk, volledig in overeenstemming met je eigen layout, lettertype, logo’s, etc. In korte tijd beschik je dan over jouw eigen set van regels, normen en waarden!

Sta open voor kritiek:

Een personeelshandboek is een levend document. Vooral als deze enige tijd in gebruik is, zal je merken dat gaandeweg de tijd bepaalde dingen veranderen. Deze hebben invloed op het dagelijkse werk of het functioneren van de mensen. Als je hoort dat bepaalde dingen niet meer stroken met hetgeen beschreven staat, schroom dan niet de boel aan te passen. Niemand heeft de wijsheid in pacht en samen weet je meer.

Versiebeheer:

In het kader van veranderende wet- en regelgeving, voortschrijdend inzicht of opbouwende kritiek uit de organisatie is het sowieso een goed idee het personeelshandboek actueel te houden. Een jaarlijkse review is slim om te doen; even kijken of alles nog klopt. Een nieuwe versie is vaak zo gemaakt.

Van De MPC kan je altijd op aan!

Vertrouwen wekken, heldere communicatie, doortastend optreden en doorpakken. Jouw eigen personeelschef is altijd betrokken!

Je wordt ook ondersteund met:

 

people

Uitbesteding van personeelszaken

Schakel De MPC in om uw personeelsmanagement strakker geregeld te hebben en je kan je  eindelijk weer focussen op jouw eigen kerntaken.

chat

Hulp bij functioneren en beoordelen

Doe je lastige gesprekken liever een andere keer of is het ooit bij dat ene functioneringsgesprek gebleven? De MPC helpt je door te pakken; samen lossen we vervelende kwesties op!

Safety

Ondersteuning bij veiligheid op de werkvloer

Continu herinnerd worden de veiligheid in kaart te moeten brengen, maar geen tijd voor óf geen zin in? De MPC verzorgt de RI&E binnen afzienbare tijd!