De Mobiele personeelschef

Een goed functioneringsgesprek voeren

Gesprekken doen, samen met De MPC levert je een veel groter rendement op het personeel op!

Een goed functioneringsgesprek voeren

Gesprekken doen, samen met De MPC levert je een veel groter rendement op het personeel op!

Vergroot de winst

Verbetering van iemands functioneren levert jou als ondernemer áltijd meer op!

Bespaar kostbare tijd

Een officieel moment van aandacht met werknemers hoeft niet veel tijd te kosten.

Huur de juiste persoon in

Samen met De MPC worden inhoudelijk goede gesprekken gevoerd, mét rendement!

Employer

Zorg voor je werknemers, vergroot hun vakmanschap én maak hen productiever.

Een goed functioneringsgesprek voeren?

Je hebt het vast al vaker gehoord van collega ondernemers: Een goed functioneringsgesprek voeren met werknemers levert je zoveel extra’s op, zoals beter gemotiveerd én zelfs productiever personeel! Echter, die collega ondernemers waar je dat dan van hoort, hebben hun eigen HR afdeling en jij niet. Jij wordt dan geacht het allemaal zelf maar te doen. Gesprekken voeren is niet je talent en als je het zou doen, dan kost het je ook nog eens waardevolle tijd, omdat je mensen tijdens zulke momenten niet productief zijn. Toch bekruipt je weleens het gevoel dat je mensen een zetje in de juiste richting nodig hebben om productiever te worden. Alleen zelf zulke gesprekken voeren, zonder enige kennis hoe je nu het beste dit soort zaken aanpakt, schrikt toch wel af. Dus dan stel je het maar weer uit, om het misschien later toch nog eens op te pakken.

Het is een groot dilemma voor ondernemers in het MKB. Hoe los je dan nu op? Zoek dan niet verder: De Mobiele PersoneelsChef (De MPC) is jóuw eigen personeelschef die aan je zijde staat bij het doen van deze gesprekken. Hij is de specialist samen met jou een goed functioneringsgesprek te voeren met iedereen die bij jou op de loonlijst staat.

 

Een goed functioneringsgesprek voeren

De voordelen voor jou en je mensen

De MPC is jouw stok achter de deur bij een goed functioneringsgesprek voeren. Zijn jarenlange ervaring op dit gebied, stelt hem in staat jou te helpen samen dit soort gesprekken op te tuigen en deze periodiek te laten terugkomen. Het belang is dat deze gesprekken zo kort en bondig mogelijk blijven. Het uitgangspunt is dat de wijze waarop deze gesprekken worden gevoerd, zorgen dat mensen zich verder ontwikkelen op weg naar vakmanschap. Jouw voordelen:

  • Iedereen is altijd blij is met formele aandacht van “de baas”. Feedback krijgen is een cadeautje. Het laat mensen nadenken over hun functioneren en hoe zij hun werk kunnen verbeteren.
  • De begeleiding door De MPC, zorgt er bij jou voor dat je makkelijker vragen stelt aan je mensen. Eventuele lastige vragen worden eenvoudig doorvertaald door De MPC.
  • En weet je even niet meer wat je kan vragen? De MPC neemt het gesprek vloeiend over en stelt dan open vragen, waarmee jijzelf weer even kan nadenken over het vervolg.
  • Gesprekken worden altijd door De MPC vastgelegd, zodat men de gemaakte afspraken na kan komen op weg naar vergroting van het vakmanschap. 

Samen een goed functioneringesprek voeren met iedere werknemer, verschaft jezelf de kans de winstgevendheid van je onderneming te verbeteren. Aarzel dus niet om contact op te nemen met De Mobiele Personeelschef. De MPC staat voor je klaar!

Het voeren van goede functioneringsgesprekken

Klanten aan het woord

Belangrijk om te weten:

 

Een goed functioneringsgesprek voeren; dat kost toch veel tijd?

De MPC weet van heel veel ondernemers dat zelf zulke gesprekken voeren, hen altijd teveel tijd kosten. Echter, toen men in aanraking kwam met De MPC en hij hen uitlegde hoe zijn werkwijze alleen maar voordelen biedt, kwamen zij tot het besef dat een goed functioneringsgesprek voeren sámen met De MPC tijd scheelde. Want door zijn kennis en expertise werd alles afgewerkt binnen afzienbare tijd en nam hij bepaalde werkzaamheden uit handen (bv. de verslagen opstellen en verdere acties uitzetten in navolging van deze gesprekken), zodat elke ondernemer waarmee hij zaken heeft gedaan, de handen vrij had voor de andere werkzaamheden. 

Hoe pak je slim dit soort gesprekken aan?

Een goed functioneringesprek voeren betekent voor jou dit: De MPC inventariseert samen met jou de behoeften op dit gebied. Wanneer nog niet eerder deze gesprekken zijn geweest, wordt vaak een aanpak nagestreefd met een eenvoudig formulier als basis. In overleg met jou wordt iedereen voorafgaand gereviewd om op de hoogte te zijn van het wel en wee van je mensen. Gesprekken worden dan ingepland, meestal alles zo kort mogelijk na elkaar. Na afloop worden snel de verslagen opgeleverd en verder gedistribueerd onder het personeel. Opvolging van afspraken wordt, indien gewenst door De MPC gedaan. Hij houdt de vaart er dan in en zorgt voor terugkeer van deze gesprekken (1 à 2 keer per jaar).

Dit is dé oplossing voor MKB ondernemers

Besef dit: Een goed functioneringsgesprek voeren met elke werknemer, samen met jou als ondernemer; daar is De MPC in gespecialiseerd. Door zijn jarenlange ervaring en de vele duizenden gesprekken die hij inmiddels gevoerd heeft, zijn er weinig geheimen meer voor hem. Hij neemt het gevoel bij jou weg dat deze gesprekken lastig zijn en teveel tijd kosten. Hij weet welke belangen op het spel staan en de pragmatische wijze van een goed functioneringesprek voeren helpt begrip te kweken voor elke partij, zowel bij werkgever als bij werknemer.

Kost dat nou veel geld, met je mensen een goed functioneringsgesprek voeren?

Het antwoord op de vraag is simpel: “Nee”. Het uitgangspunt is dat je met deze gesprekken jezelf de mogelijkheid verschaft echt in gesprek te gaan met je personeel. In deze snel veranderende wereld is iedereen meer en meer op zoek naar duidelijkheid en zekerheid. Een goed functioneringesprek voeren, geeft je de mogelijkheid meer te weten te komen over ieders functioneren en op welke wijze de werknemers zich kunnen verbeteren. Natuurlijk, dit soort gesprekken kosten tijd. Echter, als je deze periodiek inzet met als uitgangspunt jezelf en je mensen te helpen verbeteren in hun vak, ontwikkelt iedereen zich. Een vakman verdient zichzelf altijd terug als hij/zij door jou de mogelijkheid heeft gekregen zichzelf te ontwikkelen. 

HR adviseur nodig?

Bij de MPC is het ook mogelijk om een HR adviseur in te huren. De MPC kan jou dan ondersteunen bij allerlei HR gerelateerde vraagstukken!

Van De MPC kan je altijd op aan!

Vertrouwen wekken, heldere communicatie, doortastend optreden en doorpakken. Jouw eigen personeelschef is altijd betrokken!

Je wordt ook ondersteund met:

 

people

Uitbesteding personeelszaken

Schakel De MPC in om uw personeelsmanagement strakker geregeld te hebben en je kan je  eindelijk weer focussen op jouw eigen kerntaken.

chat

Hulp bij functioneren en beoordelen

Geen structurele gesprekken? Zit de sleet erin of zijn het alleen maar jaarlijkse salarispraatjes geworden? Zet De MPC in en zorg zo voor meer winst en structuur!

Safety

Ondersteuning bij veiligheid op de werkvloer

Continu herinnerd worden de veiligheid in kaart te moeten brengen, maar geen tijd voor óf geen zin in? De MPC verzorgt de RI&E binnen afzienbare tijd!